https://www.facebook.com/artemissky.blogspot?ref_type=bookmark

ΑΡΤΕΜΙΣ

ΑΡΤΕΜΙΣ
Ήταν θεά του κυνηγιού,”πότνια θηρών” κατά τον Όμηρο,θεά των αγριμιών και της Σελήνης.

ΕΛΛΑΣ - HELLAS

'' Επιόντος άρα θανάτου επί τον άνθρωπον, το μεν θνητόν, ως έοικεν, αυτού αποθνήσκει, το δ' αθάνατον, σώον και αδιάφθορον, οίχεται απιόν. `Οταν επέρχεται ο θάνατος στον άνθρωπο, το μεν θνητό μέρος αυτού, καθώς φαίνεται, πεθαίνει, το δε αθάνατο, η ψυχή, σηκώνεται και φεύγει σώο και άφθαρτο '' ΠΛΑΤΩΝΑ

ΕΛΛΑΣ - HELLAS .

ΕΛΛΑΣ - HELLAS .
ΑΝΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΕΥΣ- Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ

                                                               



                                                                 "Συμπατριώτες,για σας δεν έχει καμιά
                                                                   χρησιμότητα η καταγωγή σας από τον
                                                                   Ηρακλή,αν δεν κάνετε εκείνα για τα
                                                                   οποία αναδείχθηκε εκείνος,ο πιό
                                                                   ένδοξος και ο πιό ευγενής"


                                                                                        Λυκούργος ο Αθηναίος
                                                              








ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η "Μυθολογία",οι ελληνικοί μύθοι είναι απλά ένα παραμύθι,είναι φανταστικές ιστορίες! Δηλαδή οι περιγραφές του Ομήρου,του Ησιόδου,του Ορφέως και άλλων συγγραφέων είναι απλά μόνο αποκυήματα της φαντασίας τους;Η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη και είναι λάθος να θεωρούμε την ελληνική μυθοΗ ελληνική μυθολογία είναι στην πραγματικότητα η πιο αρχαία ιστορία των λαών που έζησαν στη γη η οποία, πολύ αργότερα, ονομάστηκε Ελλάς.Αυτή η γη,είναι το Αιγαίο και ο Περι-Αιγαιακός χώρος. Η ελληνική μυθολογία επομένως αποτελεί την κρυπτογραφημένη προϊστορία των πρώτων Ελλήνων και κυρίως τις αγωνίες τους και τον αγώνα τους για επιβίωση αρχικά και την ανάπτυξή τους στη συνέχεια.

Τα σύνορα όμως,ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα είναι ασαφή.Γι’ αυτό, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή της γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών  Ηλία Μαριολάκου, "ορισμένοι από τους μυθικούς ήρωες είναι ιστορικά πρόσωπα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν είναι. Όμως, σχεδόν όλοι και όλα,εκπροσωπούν κάτι που περιγράφει κάποια δραστηριότητα του προϊστορικού ανθρώπου σε σχέση με το γεωπεριβάλλον του ή με το φυσικογεωλογικό γίγνεσθαι του χώρου του".

Η μελέτη του παραπάνω καθηγητού,καταλήγει σε πολλά συναρπαστικά συμπεράσματα, όπως ότι οι αρχαίοι Έλληνες που έζησαν την 3η και 2η χιλιετία π.Χ. γνώριζαν τους Υπερβόρειους, τη Βαλτική Θάλασσα, την Ιρλανδία, τη Βρετανία, την Ισλανδία και την απόστασή της από τη Βρετανία.Επίσης, ότι δυτικά της Ισλανδίας υπήρχαν τρία νησιά, στα οποία ο ήλιος δύει για μόνο μία ώρα την ημέρα (Γροιλανδία,Baffin, Newfoundland) και ότι πέρα από αυτά τα νησιά και προς τα δυτικά υπάρχει μια μεγάλη ήπειρος (Αμερική), η οποία περιβάλλει τον Ωκεανό."Είναι δυνατόν για κάποιον (ή για περισσότερους ) να περιγράψουν όλα αυτά τα μέρη, εάν δεν είχαν επισκεφτεί ή διασχίσει τον Ωκεανό;", αναρωτιέται ο καθηγητής στο τέλος της εργασίας του !

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, αρχαιολόγοι και ιστορικοί πίστευαν πως από κάθε γραπτό αρχαίων συγγραφέων, όπως του Ησίοδου, του Πλάτωνα, του Στράβωνα, του Διόδωρου του Σικελιώτη και κυρίως του Ομήρου, που συνδέονταν με τη μυθολογία, έλειπε κάθε "σπέρμα" αλήθειας. Μετά τις ανασκαφές του Σλήμαν, όμως, αποδείχθηκε ότι όλα όσα έγραψε ο Όμηρος για την Τροία ήταν αληθινά, ότι οι Μυκήνες υπήρχαν και ήταν αντίπαλες των Τρώων και πολλά ακόμα.

Ο Όμηρος και ο Ησίοδος έγραψαν πως ο Ωκεανός είναι ένα "ποτάμι" που ρέει συνεχώς, ότι αυτό το ποτάμι περιβάλλει τη Γη και ότι η ροή του είναι τυρβώδης (στροβιλώδης), όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά και στο βάθος του, γεγονός που παραπέμπει στα ωκεάνια ρεύματα, τα οποία, όπως είναι γνωστό σήμερα, εκτείνονται σε βάθος περίπου 800 – 1200 μ.

Στενά του Γιβραλτάρ

Στενά του Γιβραλτάρ

Σαφείς αναφορές τόσο του Πλάτωνος στον "Τιμαίο-Κριτία" και του Ομήρου για έξοδο των πλοίων των Ελλήνων απο τις Ηράκλειες Στήλες (Στενά Γιρβλατάρ) στον Ωκεανό (Ατλαντικό) όσο και νεότερες έρευνες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων - ερευνητών σε συνδιασμό με αρχαιολογικές ανασκαφές και γλωσσολογικές ομοιότητες, οδηγούν σε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα : "Η Αμερικανική Ήπειρος ηταν γνωστή απo τα αρχαία χρόνια και είχε ανακαλυφθεί απο τους Ελληνες οι οποίοι την είχαν επισκεφθεί αρκετές φορές".

"Δυστυχώς, όμως, όλη αυτή η γνώση σταδιακά ξεχάστηκε απ' όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Οδύσσεια θεωρείται απλώς ένα ψυχαγωγικό ποίημα και ο νόστος του Οδυσσέα μια φανταστική ιστορία, χωρίς ίχνη ιστορικής πραγματικότητας", υποστηρίζει καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος.

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι η αποκατάσταση μιας λησμονιμένης ιστορικής πραγματικότητας που κάποιοι σκόπιμα παραποίησαν προς εξυπηρέτηση των "Άλλων".




ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο πιο ξακουστός και ρωμαλέος από τους ήρωες που πάτησαν το πόδι τους στην Γη.Είναι ο κατ'εξοχήν ήρωας,ο μέγιστος των Ελλήνων ηρώων.Ευεργέτης των λαών,ιδρυτής γενεών και πόλεων,πρότυπο αθλητή,μονάρχη,ευγενή και ενάρετου άνδρα.
Σύμφωνα με μηνύματα των Ολυμπίων(βιβλίο του Γερ.Καλογεράκη"Ο Κρυστάλλινος Ήλιος και η Σιωπηλή Σελήνη"):"Ο Ηρακλής ήταν ο μοναδικός γιός του Διός και της συζύγου του Ήρας.Το όνομα του σημαίνει το κλέος=δόξα της Ήρας.Ηγήθηκε ενός γιγαντιαίου προγράμματος της Συνομοσπονδίας των "Ε" Σμήνους 13 Γαλαξιών της Ανδρομέδας, που είχε εκπονηθεί από την πανίσχυρη "θεά" Ηρα,με αποστολές σε όλους τους αστερισμούς του Ζωδιακού.

Ο Ηρακλής Ζευς,αρχικά ξεκίνησε ως πρέσβης καλής θελήσεως της ανθρωπότητας,προς τις αστρικές κοινωνίες ζώνης του Ζωδιακού και με εντολή να εξαλείψει τις απομείνασες εστίες των δυνάμεων της αποστασίας του Κρόνου (Κρόνιοι,Δρακονιανοί,Οφίτες,κλπ) που απειλούσαν την ύπαρξη και το μέλλον του ανθρώπου στην Γαία.Κάθε άθλος του Ηρακλή αριθμείται από το ένα έως το δώδεκα ,όσοι είναι οι αστερισμοί του Ζωδιακού κύκλου.Κάθε άθλος κρυπτογραφεί και μία ουράνια εκστρατεία με συγκεκριμένη αποστολή.
Ήταν αυτός που απάλλαξε τον πλανήτη της Γαίας απ'όλες τις ανομίες που προήλθαν από την αποστασία του Κρόνου και αποκατέστησε την ομαλή συνέχιση της ζωής,τεθείς επικεφαλής των εκστρατειών των Ελλήνων στην Αμερική και στην Ασία.
Ο Ηρακλής μετά την ολοκλήρωση των αποστολών του,επέστρεψε στον "ουράνιο Όλυμπο,δίπλα στον πατέρα του Δία και θεοποιήθηκε ως Ηρακλής Ζευς.

Ο γνωστός σε όλους μας ημίθεος-ήρωας Ηρακλής,γιός του Διός και της Αλκμήνης,ήταν κωδικός που δεν μπορούμε να τον αντιληφθούμε επί του παρόντος,σύμφωνα με τους Ολύμπιους.Σ'αυτόν αναφέρονται οι δώδεκα γνωστοί άθλοι,οι οποίοι όμως κρυπτογραφούν κατ'αντιστοιχία τους ουράνιους άθλους του Ηρακλή του γιού της Ήρας.

Τα διάφορα τέρατα που αναφέρονται στους άθλους του,σε μερικές περιπτώσεις ήταν τέρατα που προέκυψαν από γενετικές διαστροφές των πειραμάτων των αποστατών του Κρόνου και άλλα ήταν όπλα προηγμένης τεχνολογίας,επικίνδυνης για την ζωή της Γαίας και η οποία είχε δοθεί από τους Ολύμπιους σε παλαιότερους καιρούς".

Στην μυθολογία μας και στην ελληνική γραμματεία υπάρχουν και άλλοι ήρωες με το όνομα Ηρακλής (πιθανώς κωδικό όνομα για κάποιους ήρωες που εξετέλεσαν κάτι "μεγάλο"),όπως ο Ηρακλής Αλκαίος που εξεστράτευσε κατ΄εντολή του Διός το 9560 πΧ, με 400.000 Αθηναϊκό στρατό εναντίον της Β.Αφρικής(σημερινή ονομασία) και της Ατλαντίδας ,την οποία και εβύθισε (Πλάτων,βιβλία Τιμαίος και Κριτίας).
Επίσης ο ιστορικός Ηρόδοτος στο βιβλίο Ευτέρπη αναφέρει ότι: "Υπάρχει κάποιος αρχαίος θεός Ηρακλής στους Αιγύπτιους. Όπως λένε αυτοί,ήταν δεκαεπτά χιλιάδες χρόνια πριν από τη βασιλεία του Φαραώ Άμασι(6ος αι.π.Χ).Επίσης ο  Παυσανίας στο βιβλίο του Ηλιακά Α΄ αναφέρεται  στον Ηρακλή,με το όνομα  Ιδαίος Δάκτυλος από την Κρήτη και λέει: "Τότε συμπεραίνουμε ότι αυτός ο Ηρακλής,ο Ιδαίος ο και Παραστάτης, είναι ο αρχαίος θεός των Αιγυπτίων που έζησε δεκαεπτά χιλιάδες χρόνια πριν τη βασιλεία του Φαραώ Αμασι, δηλαδή δεκαεννέα χιλιάδες εξακόσια χρόνια περίπου από σήμερα"!


ΕΡΕΙΠΙΑ ΘΟΛΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ΑΙΓΩΝ

ΕΡΕΙΠΙΑ ΘΟΛΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ ΑΙΓΩΝ

Στο βασιλικό ανάκτορο των Αιγών της Μακεδονίας,στην ανατολική πλευρά μετά την είσοδο,στο κυκλικό δάπεδο του χώρου "Θόλος"(όπως τον ονόμασε ο Πλάτων) έχει βρεθεί επιγραφή με την φράση "Ηρακλήι Πατρώιοι" δηλαδή στον Ηρακλή Πατρώο, που σύμφωνα με την παράδοση ήταν ο γενάρχης του Οίκου των Αργεαδών, της βασιλικής δυναστείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Αυτή και μόνη η επιγραφή και ο συβολισμός της,καταδεικνύουν την ελληνικότητα των Μακεδόνων.

Τα γεγονότα που αναφέρονται  στις εκστρατείες του Ηρακλή Ζευς στην Ευρώπη,Αμερική και Ασία,πιθανόν και Αφρική(δεν υπάρχουν πληροφρίες) έγιναν μεταξύ 18ου και 16ου αιώνα π.Χ..
Δυστυχώς  δεν υπάρχουν ακριβείς χρονολογίες.


ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤ.ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά κείμενα γι'αυτήν την εκστρατεία,παρά μόνον ο αρχιερέας των Δελφών,Πλόύταρχος (45μ.Χ - 120μ.Χ) αναφέρεται "εν ολίγοις"σ'αυτήν.Από τα αναφερόμενα του Πλουτάρχου ,αλλά και του Ομήρου, έχουν γίνει αναλύσεις και μελέτες από σύγχρονους Έλληνες επιστήμονες με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες ο Ηρακλής δεν ήταν μόνον ένας σπουδαιος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος,αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας.

Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό και όχι μυθικό πρόσωπο, ένας άγνωστος μεγάλος κατακτητής, ήρωας,ιδρυτής πόλεων, πρώτος συνδετικός κρίκος του κοινού πολιτισμικού υποστρώματος των Ευρωπαίων, του μυκηναϊκού και κατά συνέπεια του ελληνικού πολιτισμού.

Η περίοδος που έζησε χαρακτηρίζεται από την μετάβαση,από την εποχή του "ορείχαλκου" (μπρούτζος) στην εποχή του "κασσιτέρου".Ο Ηρακλής πήγε στις "Κασσιτερίδες Νήσους(σημερινή Βρετανία) για να πάρει κασσίτερο.Για να μπορέσει όμως να κάνει εκμετάλλευση,πραγματοποίησε διάφορα υδραυλικά έργα.Επίσης για την μεταφορά των μετάλλων και την κίνηση του στρατού του,άνοιξε δρόμους στις Άλπεις και πέρασε από την Γαλατία, Ιταλία και  Σικελία ιδρύοντας συγχρόνως και πολλές πόλεις,όπως το σημερινό Μονακό στο οποίο καθιέρωσε την λατρεία του Δία σαν μοναδικού θεού (μόνοικος= ένας μόνο οικεί).
Πλούταρχος



Γάδειρα

Στην συνέχεια πηγαίνει στην Ιβηρική χερσόνησο(Ισπανία-Πορτογαλία).Ο άθλος με την αρπαγή των βοδιών του Γηρυόνη, του τρικέφαλου και τρισώματου γίγαντα που ζούσε στα Γάδειρα,κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ(στα παράλια του Ατλαντικού),αν τον μελετήσουμε σε βάθος θα διαπιστώσουμε άλλα πράγματα.Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ηρακλής ταξίδεψε ώς την Ιβηρική Χερσόνησο για να φέρει μια καλή ράτσα βοδιών στην Πελοπόννησο.



ΘΥΡΕΟΣ ΠΟΛΕΩΣ  ΚΑΝΤΙΘ


Αν διαβάσουμε όμως με προσοχή τον Στράβωνα, που έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ., θα διαπιστώσουμε πως σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν έχει βρεθεί τόσος πολύς χρυσός, άργυρος, χαλκός και σίδηρος όσος στην συγκεκριμένη περιοχή.Και τα βόδια δικαιολογούνται διότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι το “κοσκίνισμα” του χρυσού από την άμμο γινόταν πάνω σε δέρματα βοδιών.

Η ίδρυση της πόλης Γάδειρα (σημερινό Κάντιθ ή Κάδιξ της Ισπανίας) από τον Ηρακλή,μνημονεύεται στον θυρεό της πόλης και σήμερα.Επίσης ο Ηρακλής ίδρυσε  και την πόλη "Ελίκη"(σημερινό Έλτσε) πλησίον της σημερινής πόλης της Ισπανίας "Αλικάντε"(στην Μεσόγειο). Σήμερα η ποδοσφαιρική  ομάδα της "Αλικάντε"ονομάζεται "Ηρακλής.

Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του,παίρνει δηλαδή τα πολύτιμα αυτά μέταλα που τα χρειαζόταν και συνεχίζει βόρεια. Ιδρύει  την σημερινή πόλη "Λα Κορούνια" ( ΒΔ σημερινή Ισπανία).Το σημερινό  έμβλημα της πόλης,ο θυρεός της "Λα Κορούνια",είναι ο φάρος που έχτισε ο Ηρακλής.Στην βάση του υπήρχε μία νεκροκεφαλή με δύο κόκαλα που θεωρείται ότι ήταν η κεφαλή του Γηρυόνη.Σήμερα στη θέση του έχει χτισθεί νέος φάρος ο ονομαζόμενος "Πύργος του Ηρακλή",ως επίσης και το άγαλμα του.



ΘΥΡΕΟΣ ΤΗΣ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΑ

Στην συνέχεια περνάει τα Πυρηναία όρη,εισέρχεται  στην Γαλατία (Κελτική κατ'άλλη ονομασία).Γαλατία ονομάσθηκε από τον γιό του Ηρακλή τον Γαλάτη. Εκεί ιδρύει την πόλη " Αλέσια "(γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ,όπου ο Ιούλιος Καίσαρας κατατρόπωσε τους Γαλάτες), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη άλυς (= περιπλάνηση). Πόλη με στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών με τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα. 

Τι γύρευε στη Γαλατία ο Ηρακλής;Μάλλον "χρυσό",αφού ο Διόδωρος ο Σικελιώρης μας λέει πως στη Γαλατία υπάρχουν πλούσια χρυσοφόρα κοιτάσματα.

Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι σύμφωνα με την μυθολογία οι "Δρυϊδες" της Γαλλίας λάτρευαν σαν γενάρχη τους τον Ηρακλή.Επίσης οι "Κέλτες" προέρχονται από τον Ηρακλή και πιό συγκεκριμένα από την ερωμένη του,την "Κέλτη".

Πριν προχωρήσω ας αναφέρω λίγα για την πόλη "Αλέσια" που ίδρυσε ο Ηρακλής.Πολλοί έχουν αναζητήσει κατά καιρούς να βρουν που είναι αυτή η αρχαία πόλη. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, τη θρυλική μάχη των Γαλατών με τον Ιούλιο Καίσαρα διεκδίκησαν περίπου  σαράντα τοποθεσίες της Γαλλίας και όλες τους ισχυρίζονταν πως ταυτίζονταν με την Αλέσια,μέχρι που ο βασιλιάς Ναπολέων Γ΄(1808-1873),ο οποίος είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχαιολογία και τη Γαλλο-Ρωμαϊκή 
κληρονομιά, αποφάνθηκε υπέρ της Alise-Sainte-Reine που βρίσκεται στην περιοχή της Γαλλίας



     Η Αλέσια όμως είναι στο σημερινό Παρίσι,μάλιστα η ονομασία της περιοχή "Ηλύσια Πεδια"προέρχεται από την λέξη "Αλέσια ή Αλίσια".

Γνωρίζω πολύ καλά ότι στο υπέδαφος του Παρισιού υπάρχουν αρχαίοι Ελληνικοί ναοί.Θα αναφέρω επιλεκτικά δύο ναούς.Κάτω από το "Πανθεον"(Pantheon) στην συνοικία "Καρτιέ Λατέν " (τουριστικό αξιοθέατο σήμερα,που φιλοξενεί τα λείψανα σπουδαίων Γάλλων)),υπάρχει ναός της θεάς Άρτεμις.Επίσης κάτω από το γνωστό καμπαρέ "Lido" υπάρχει "ναός του Ηρακλέους" από τον οποίον μάλιστα ξεκινά υπόγειο τούνελ το οποίο καταλήγει μέσα στον χώρο της γνωστής "Disneyland".

ΠΑΝΘΕΟΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Στην επιστροφή του από την Γαλατία,ο Ηρακλήςπερνάει πάλι τα Πυρηναία,χτίζει την "Βαρκινών,σημερινή Βαρκελώνη και στην συνέχεια επιβιβάζεται σε πλοία και αρχίζει το ταξίδι του για την "Μεγάλη Ήπειρο", την σημερινή Αμερική,πιθανόν περνώντας πρώτα από την Λιβύη και Μαρόκο.

Ας συνεχίσουμε με το ταξίδι του Ηρακλή  στην Αμερική,το οποίο ταυτίζεται με τον άθλο των "Χρυσών Μήλων των Εσπερίδων".Δηλαδή,Εσπερία=Αμερική και χρυσά μήλα=ο χρυσός της Αμερικής και τα πολύτιμα για την εποχή μέταλλα της.

Σύμφωνα με τον δρ.Μηνά Τσικριτσή (μαθηματικός,καθηγητής πληροφορικής και ερευνητή των αιγαιακών γραφών),οι Έλληνες είχαν επισκεφτεί και τη Βόρεια Αμερική χιλιάδες χρόνια πριν την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.Σ'αυτό συμφωνεί και ο καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος (ομότιμος καθηγητής γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την εκστρατεία του Ηρακλή.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΣ

Ας δούμε τι λέει ο Πλούταρχος(αρχιερέας των Δελφών το 86μ.Χ) στο βιβλίο του, "Περί τεμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης", όπου στις παραγράφους 941Α-942 περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν "δυτικά των τριών νησιών" και βορειοδυτικά της Βρετανίας".Είναι γνωστό ότι στην αρχαιότητα τα μαντεία ήταν κέντρα καταγραφής γεωγραφικής γνώσης, με αποτέλεσμα να συμβουλεύουν για μελλοντικές αποικίσεις. Έτσι είναι αποδεκτό ότι ο Πλούταρχος μετά το 86 μΧ που ήταν αρχιερέας στο Μαντείο των Δελφών,έχει αυτή τη γνώση.

Στο αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου, οι πληροφορίες προέρχονται από τον Όμηρο καθώς και από τον διάλογο με συντονιστή κάποιον "Λαμπρία" (πιθανώς ο αδελφός του Πλούταρχου που ονομαζόταν έτσι) ο οποίος καλεί κάποιον "Σύλλα τον Καρχηδόνιο" να ξαναδιηγηθεί μια ιστορία που άκουσε από του υπηρέτες του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα.Την ιστορία την αφηγήθηκε κάποιος ξένος επισκέπτης του ναού που ήλθε από τη μεγάλη ήπειρο το 86 μ.Χ,επιβεβαιώνοντας έτσι τα δρομολόγια που ακολουθούντο.




ΩΓΥΓΙΑ Ή ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Σύμφωνα λοιπόν με τον Πλούταρχο, ο Ηρακλής έφθασε στην νήσο "Ωγυγία" που απέχει πέντε ημέρες δυτικά της Βρετανίας.Πέντε ημέρες ισοδυναμούν με 120 ώρες.Αν η μέση ταχύτητα ενός πλεούμενου της εποχής ήταν 4 μίλια την ώρα, τότε η απόσταση είναι 480 μίλια (889 χλμ.), άρα πρόκειται για τη 
σημερινή Ισλανδία, ενώ το Κρόνιο Πέλαγος που διέπλευσε ο Ηρακλής και που αναφέρεται στο κείμενο του Πλούταρχου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ταυτίζεται με τον Βόρειο Ατλαντικό.

Ο Ηρακλής μετά την Ωγυγία (Ισλανδία) φθάνει στην Γροιλανδία και σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται για λιγότερο από μία ώρα για 30 ημέρες,δηλαδή στον πολικό κύκλο.

Το κείμενο του Πλουτάρχου αναφέρει μία μεγάλη ηπειρωτική γη (την Αμερική) που στην περιοχή της υπήρχαν τρία νησιά (Γροιλανδία,Baffin, Newfoundland) που ισαπείχαν, βορειοδυτικά της Βρετανίας.Επίσης αναφέρεται ότι από τις ακτές της ηπείρου 5000 στάδια (960χλμ) τα πλοία με κουπιά διαπερνούν το πέλαγος αργά,γιατί είναι λασπώδες εξαιτίας των πολλών ρευμάτων τα οποία εξέρχονται από την "μεγάλη γη" και γίνονται προσχώσεις απ΄αυτά και η θάλασσα είναι βαθειά και γεώδης.Τα ρεύματα που αναφέρει μπορεί να είναι οι μεγάλοι ποταμοί της Αμερικής όπως ο Άγιος Λαυρέντιος του Καναδά (ο μεγαλύτερος πλωτός ποτ.της Αμερικής) και οι λοιποί ποταμοί των ανατολικών ακτών της Βορείου Αμερικής.


ΚΑΣΠΙΑ - ΑΓ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ
Από την Γροιλανδία ο Πλούταρχος μας λέει ότι ο Ηρακλής έφθασε και εγκατέστησε ακολούθους του "γύρω από τον κόλπο που δεν είναι μικρότερος από την Μαιώτιδα λίμνη(σημερινή Αζοφική θάλασσα στην Κριμαία της Ρωσίας) και το στόμιό του βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας".Ο κόλπος που καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις είναι o σημερινός "Κόλπος του Αγίου Λαυρεντίου" (Gulf Saint Lawrence) στον  Καναδά όπου εκβάλει και ο ομώνυμος ποταμός.

Στις ακτές αυτού του κόλπου αναφέρει ότι κατοικούσαν Έλληνες από παλιά και ότι το Ελληνικό στοιχείο που ήδη έσβηνε,είχε κυριευθεί από την βαρβαρική γλώσσα των Κρονίων φυλών,τους νόμους και τον τρόπο ζωής τους και είχε έλθει σε επιμειξίες με τους ντόπιους.Με την άφιξη του Ηρακλή ηττήθησαν οι Κρόνιες φυλές,το ελληνικό στοιχείο αναθερμάνθηκε και έγινε πάλι ισχυρό και σπουδαίο.Εννοείται ότι ο Ηρακλής δεν πήγε μόνος με τον ανηψιό του, Ιόλαο, αλλά ήταν μία εκστρατεία εκατοντάδων Ελλήνων που άλλαξαν δημογραφικά την περιοχή μέσα στο κόλπο του Αγ. Λαυρεντίου που κατοίκησαν.


ΚΟΛΠΟΣ ΑΓ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ


Μετά απ'αυτά ο Πλούταρχος αναφέρει ότι τις πρώτες τιμές τις είχε ο Ηρακλής,ενώ τις δεύτερες ο Κρόνος.Έτσι λοιπόν ο Ηρακλής με τους άντρες του ανέκτησαν τις ελληνικές κτήσεις της Αμερικής,κυβέρνησαν τους ντόπιους,αλλά και αναμίχθηκαν μαζί τους και γ'αυτό τον τιμούσαν.

Εδώ επίσης βλέπουμε ότι ο Κρόνος συνέχισε να λατρεύεται από τους ντόπιους παρότι ηττήθηκαν και αυτό είναι ενδεικτικό της ανεξιθρησκείας που εφάρμοζαν οι Έλληνες ηγέτες.

Εδώ πρέπει να αναφέρω τα εξείς.Μετά την καταβύθιση της Ατλαντίδας το 9560 π.Χ,όσοι από τους κατοίκους της σώθηκαν (Ελληνες και Κρόνιοι-αποστάτες) βγήκαν άλλοι στις ακτές της Αμερικής και άλλοι στις ακτές της Αφρικής και της Ιβηρικής χερσονήσου.Γι'αυτό υπήρχαν Κρόνιοι και Έλληνες στην Αμερική.Βέβαια εκεί αφίχθησαν μετά χιλιάδες χρόνια και Έλληνες Μινωϊτες.(Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο μου "Συνομοσπονδία Ε Σμήνους 13 Γαλαξιών της Ανδρομέδας").


ΛΙΜΝΗ ΣΟΥΠΕΡΙΟΡ

  Ο Ηρακλής πρέπει να έφθασε και μέχρι την σημερινή πολιτεία των ΗΠΑ "Μίτσιγκαν" και συγκεκριμένα στην περιοχή της "Λίμνης Superior".Τι γύρευε εκεί ο Ηρακλής;Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που έγιναν γύρω από τη λίμνη αυτή.Τα ευρήματα δείχνουν ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια  έχουν εξορυχθεί πάνω από 500.000 τόνοι χαλκού στην περιοχή,όταν στην κατ΄εξοχήν πηγή χαλκού,την Κύπρο,εξορύχθηκαν 200.000 τόνοι.

Η εξόρυξη έγινε την περίοδο 2.450 π.Χ.- 1050 π.Χ. και σταματάει ξαφνικά, όταν καταρρέει ο μυκηναϊκός πολιτισμός. Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου οι γηγενείς την εποχή εκείνη βρίσκονταν στη λίθινη εποχή!Στην εποχή του Πλουτάρχου,το 86 μ.Χ ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν μετέφεραν χαλκό αλλά χρυσές κούπες και αγγεία που μέσα είχαν τις προμήθειες του ταξιδιού.



ΠΕΤΡΟΓΛΥΦΙΚΟ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡΙΟΡ


Στο σημερινό λιμάνι της λίμνης Superior,το Copper Harbor έχει βρεθεί πετρογλυφικό  ιστιοφόρου πλοίου το οποίο είναι όμοιο με τα Μινωϊκά ή Μυκηναϊκά πλοία.Πιθανότατα βρέθηκε εκεί γιατί ασχολείτο με το χαλκό.Το Copper Harbor ήταν στρατηγικό σημείο για κάποιον που θα ενδιαφερόταν για το εμπόριο του χαλκού.

Το ταξίδι επιστροφής του Ηρακλή έγινε τριάντα χρόνια μετά ξεκινώντας από τον Καναδά και μέσω Γροιλανδίας έφθασε στην Ισλανδία και από εκεί στη Βρετανία. Στοιχείο επιβεβαίωσης αυτής της διαδρομής είναι το νησί σταθμός,που φέρει ακόμα και σήμερα το όνομα "Μυκήνες" (Mykines),το δυτικότερο νησί των νήσων Faeroe (Φερόες) ΒΔ της Βρετανίας. 

Σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνονται με Υ/Η γίνονται αποδεκτές και οι άλλες περιγραφές του Πλουτάρχου,ότι δηλαδή, στα αρχαία χρόνια πριν την εκστρατεία του Ηρακλή είχαν πάει στην περιοχή και αρχαιότεροι Έλληνες, πιθανότατα οι Μινωίτες.


ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΛΟΙΟ


Από το κείμενο του Πλούταρχου,σήμερα,με χρήση ειδικών προγραμμάτων με Η/Υ αποκαθίσταται μια λησμονημένη ιστορική πραγματικότητα, που μέχρι σήμερα διέφευγε από πολλούς,αν όχι όλους,ερευνητές.Όπως λέει επίσης ο καθηγητής Μηνάς Τσικριτσής "όλα αυτά αποδεικνύονται με αστρονομικά στοιχεία, η επεξεργασία των οποίων έγινε με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επιβεβαιώνοντας τον χρονολογικό προσδιορισμό του ταξιδιού που περιγράφει ο Πλούταρχος".

Σύμφωνα με τον καθηγητή  Ηλία Μαριολάκο  οι προϊστορικοί Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής την οποία και επισκέπτονταν.Στη ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι πριν τον Κολόμβο υπήρχε μία επικοινωνία που ξεκινά από τη Μινωική εποχή μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Ο στόχος αυτών των ταξιδιών κατά την "Εποχή του Χαλκού" είχε σχέση με το εμπόριο και τη διακίνηση του καθαρού χαλκού που βρισκόταν στην λίμνη Superior του Καναδά.


ΛΙΜΑΝΙ COPPER  ΣΤΗ  ΣΟΥΠΕΡΙΟΡ

Φαίνεται, όπως σημειώνει, ότι μετά τους πρώτους εμπόρους Μινωίτες συνέχισαν και οι Μυκηναίοι, οι οποίοι, όπως προανεφέρθει,έστειλαν τον Ηρακλή για να αναθερμάνει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, το οποίο είχε χαθεί με τις επιμιξίες με του ντόπιους και να φέρει πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσός και χαλκός.

Στη συνέχεια, την "Εποχή του Σιδήρου" το ενδιαφέρον για την περιοχή παράκμασε και παρέμεινε έως τους Ελληνιστικούς χρόνους μια εθιμοτυπική λατρευτική παράδοση. Έτσι κάθε τριάντα χρόνια αποστέλλονται κάποια πλοία σε περιοχές που είχαν την λατρεία του Κρόνου και άλλων Ελλήνων θεών, για να ανανεώνεται το ανθρώπινο προσωπικό με ιερείς.

http://perseasorion.blogspot.gr