https://www.facebook.com/artemissky.blogspot?ref_type=bookmark

ΑΡΤΕΜΙΣ

ΑΡΤΕΜΙΣ
Ήταν θεά του κυνηγιού,”πότνια θηρών” κατά τον Όμηρο,θεά των αγριμιών και της Σελήνης.

ΕΛΛΑΣ - HELLAS

'' Επιόντος άρα θανάτου επί τον άνθρωπον, το μεν θνητόν, ως έοικεν, αυτού αποθνήσκει, το δ' αθάνατον, σώον και αδιάφθορον, οίχεται απιόν. `Οταν επέρχεται ο θάνατος στον άνθρωπο, το μεν θνητό μέρος αυτού, καθώς φαίνεται, πεθαίνει, το δε αθάνατο, η ψυχή, σηκώνεται και φεύγει σώο και άφθαρτο '' ΠΛΑΤΩΝΑ

ΕΛΛΑΣ - HELLAS .

ΕΛΛΑΣ - HELLAS .
ΑΝΟΙΚΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ & ΤΑ ΤΕΛΟΥΡΙΑΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ & ΤΑ ΤΕΛΟΥΡΙΑΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

(Κατά: Μάριου Δημόπουλου, Περιοδικό Ιχώρ, τεύχος 5, άρθρο «Η άγνωστη προηγμένη επιστήμη και τεχνολογία των προϊστορικών Ελλήνων», σελ. 58)



Α. Αριστερά: Κελτικός ομφαλός της Δυτικής Ευρώπης, που ομοιάζει καταπληκτικά με τον ομφαλό των Δελφών [δεξιά] (Πηγή: Περιοδικό Ιχώρ, τεύχος 7, άρθρο «Προϊστορικοί Έλληνες στην Β. Ευρώπη, Κέλτες -Υπερβόρειοι και οι Πελασγοί της Φιλανδίας», Μάριος Δημόπουλος, σελίδα 23).
Β. Μέσο: Απεικόνιση των τελλουρικών (ηλεκτρομαγνητικών) ρευμάτων της γης, όπως δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών.
Γ. Δεξιά: Καταπληκτική ομοιότητα της ανωτέρω [μέσω] απεικόνισης [τελλουριακών ρευμάτων] με τον ομφαλό των Δελφών και με την περιγραφή της γης από τον Σωκράτη («Φαίδων»). Στους κόμβους των ρευμάτων αυτών κτίζονταν ναοί και Ασκληπιεία. (Πηγή: Περιοδικό Ιχώρ, τεύχος 5, άρθρο «Η άγνωστη προηγμένη επιστήμη και τεχνολογία των προϊστορικών Ελλήνων», Μάριος Δημόπουλος, σελίδα 58)
Δεξιά: Δελφικός ομφαλός (Πηγή: Μεγάλη Ελληνική εγκυκλοπαίδεια, τόμος Θ, σελίδα 30)

Η σφαιρικότητα της γης, ο ηλιοκεντρισμός και άλλες αστρονομικές γνώσεις ήσαν γνωστές στους Έλληνες μύστες και ιερείς. Πολλές από τις επιστημονικές γνώσεις των κλασσικών Ελλήνων έλκουν την προέλευσή τους από τον προκατακλυσμιαίο Ελληνικό πολιτισμό (Πηγή: Περιοδικό Ιχώρ, τεύχος 5, άρθρο «Η άγνωστη προηγμένη επιστήμη και τεχνολογία των προϊστορικών Ελλήνων», Μάριος Δημόπουλος, σελίδα 54)

Μυθοπλάστης: Μάριος Δημόπουλος
Απάντηση: Οι νέο-Εθνικοί είναι πραγματικά απίστευτοι, διότι δεν τους φτάνει η αμάθεια που τους ταλαιπωρεί, και την οποία ούτως ή άλλως ο καθείς μας έχει,  αλλά έχουν και το θράσος να την επιδεικνύουν εμφανίζοντας ιδίους ως άξιους διδασκάλους και πολεμιστές του Χριστιανισμού:

Κελτικός ομφαλός... που ομοιάζει καταπληκτικά
Τι σημασία μπορεί να έχει που ο ένας ομφαλός ομοιάζει με τον άλλο; Μήπως δηλαδή και ο Χριστιανικός σταυρός έχει καμιά σχέση με τους αρχαίους; Μήπως οι διάφοροι πολιτισμοί δεν είχαν πάνω κάτω ίδιους κίονες στους ναούς τους; Και τι σημασία έχει αυτή η ομοιότητα περί της απόδειξης τελουριακών ρευμάτων;

Καταπληκτική ομοιότητα... απεικόνισης [τελλουριακών ρευμάτων]
Και το πλεκτό πουλόβερ της γιαγιούλας μας έχει καταπληκτική ομοιότητα. Το αυτό και ράσα και άμφια χρυσοκεντημένα των Ορθόδοξων ιερέων. Το αυτό και τα δίχτυα των απλοϊκών ψαράδων. Ο λίθος ομφαλός των Δελφών δεν έχει σε καμιά περίπτωση σφαιρικό σχήμα παρά μοιάζει με μενίρ περισσότερο, γι’ αυτό και επί αυτού έχυναν έλαιο κατά την λατρεία. Οι νεοεθνικοί βλέπουν συσχετισμούς ακόμη με τις ταινίες της δάφνης ή του πλέγματος επί του ομφαλού με «τελουριακά ενεργειακά» κέντρα στην επιφάνειας της Γης. Κι όμως αυτοί οι ομφαλοί δεν παρουσιάζουν ΚΑΜΙΑ ομοιότητα με σφαιροειδή αντικείμενα, όπως ο πλανήτης μας, για να  μπορούν να κάνουν τέτοιους συσχετισμούς. Έπειτα αυτός ο αστείος συσχετισμός πλέγματος και τελουριακών κέντρων δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα. Μια σημερινή ποδοσφαιρική μπάλα μπορεί να αποδείξει πολλά περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση και όπως ειπώθηκε και το αυτό ένα πλεχτό της αγαπητής μας γιαγιάκας, μόνο που η γιαγιάκα μας δεν το λατρεύει ως θείο αντικείμενο επιστημονικής μυστικής (φανερής όμως) γνώσης (αμάθειας). Αλλά εκτός όλων αυτών ας ειπωθεί πως το πλέγμα αυτό δεν αναπαριστά τίποτα άλλο παρά τα σπάργανα με τα οποία τύλιγαν τα βρέφη στην αρχαιότητα πριν τα εκθέσουν. Έτσι σπαργανωμένο έδωσε και του Κρόνου η Ήρα τον ομφαλό, να καταπιεί, αντί του μικρού ακόμη Δία.

...περιγραφή της γης από τον Σωκράτη, σφαρικότητα της γης, ηλιοκεντρισμός..
Ο Σωκράτης μπορεί και να ήξερε πώς ήταν η Γη, όπως και άλλοι σοφοί γνώριζαν,  μόνο που η θρησκεία του 12θέου τους εκλάμβανε ως ασεβείς προς τους Ολύμπιους:  «Ο Πλούταρχος, λοιπόν σε μορφή διαλόγου με τον Λεύκιο λέει: και ο Λεύκιος γελώντας είπε‘μόνο πρόσεξε, αγαπητέ μου, μην μας μπλέξεις σε κατηγορία για ασέβεια, όπως νόμιζε ότι έπρεπε να κάνει ο Κλεάνθης [αυτός κατηγόρησε* τον Αρίσταρχο για ασέβεια] για τον Αρίσταρχο τον Σάμιο, μηνύοντας αυτόν στους Έλληνες [Αθηναίους] για ασέβεια, επειδή νίκησε την εστία του κόσμου [την Γη], διδάσκοντας ότι η ουράνια σφαίρα μένει ακίνητη και ότι η Γη περιφέρεται σε λοξό κύκλο [την εκλειπτική], ενώ συγχρόνως περιφέρεται γύρω από τον άξονά της΄. *Κατηγορία του Κλεάνθη : «ὡς κινῶν τήν τοῦ κόσμου ἑστίαν καί ταράσσων τήν τῶν Ὀλυμπίων (θεῶν) ἠρεμίαν…» (Πηγή Περιοδικό «Ιχώρ», τεύχος 30, άρθρο «Οικειοποίηση της αρχαίας Ελληνικής επιστήμης», Αθανάσιος Β. Κοβάτσης, Δρ. Ιατρός και Δρ Χημικός, Καθηγητής ΑΠΘ, σσ. 52, 54)

...στους κόμβους των ρευμάτων αυτών κτίζονταν ναοί και Ασκληπιεία...
Δηλαδή οι Χριστιανοί έπραξαν καλώς που έχτισαν σε μερικούς άνωθέν τους; αλλά παράδοξο είναι πως συνδυάζονται Ασκληπιεία και επιστημονισμός, όταν ο πατέρας της ιατρικής επιστήμης Ιπποκράτης, εδιώχθη από την Κω έπειτα από την δίκη των Ασκληπιάδων και όταν στα Ασκληπιεία αναφέρονται πλειάδα αντιεπιστημονικών ιάσεων.

...ήσαν γνωστές στους Έλληνες μύστες και ιερείς...
Γνωστές στους ιερείς και άγνωστες στον θεό τους και ο πατέρα των θεών Δία; Ο ομφαλός αυτός λοιπόν,  φανερώνει πως στην αρχαία «επιστημονική» θρησκεία δεν γνώριζαν ότι η γη ήταν σφαιρική, γι’ αυτό και έθεσαν το κέντρο της γης και της θάλασσας επί της επιφάνειας του πλανήτη. Αν γνώριζαν πως η γη είχε σφαιρικό σχήμα, τότε το κέντρο της γης δεν θα ήταν στους Δελφούς και  ούτε το κέντρο της θάλασσας δεν θα ήταν στο νησί της Καλυψώς. Το κέντρο της σφαιρικής γης είναι ΠΟΛΥ πιο κάτω από τους Δελφούς και από το νησί της Καλυψώς. Ίσα ίσα που το κέντρο της γης είναι κάτω από τα πόδια του κάθε ανθρώπου και κάθε Χριστιανικής Εκκλησίας.
Πιο αξιοπερίεργο είναι, πως αυτές τις γνώσεις δεν τις κατέχει ούτε ο αρχηγός των θεών ο Δίας λοιπόν. Όχι μόνο δεν γνωρίζει ότι η γη είναι σφαιρική αλλά και επίπεδη νομίζοντας πως είναι, στέλνει δύο αετούς να πετάξουν και να του δείξουν αυτοί(!) που βρίσκεται το κέντρο της επιφάνειας της (ομφαλός Δελφών). Τους αφήνει αντίθετα! ο Δίας τους αετούς και δηλαδή, όχι έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση, πράγμα ανούσιο αφού θα επέστρεφαν μετά από ένα κύκλο στο σημείο από όπου ξεκίνησαν, αν γνώριζε πως είναι σφαιρική, αλλά από τα δύο άκρα(;) της Γης, δηλαδή από την Δύση(;) και την Ανατολή(;) να κατευθύνονται προς τους Δελφούς και να συναντιούνται εκεί. Εκεί ο πάτερ Δίας, ανώτερος όλων των θεών βρήκε το κέντρο της Γης. Αυτό διότι ο θεός Ωκεανός ήταν το όριο του ορατού κόσμου της γης, και του επί των άκρων της στηριζομένου ουρανού, νεφελώδους και ημισφαιρικού θόλου κατά την αντίληψή των. Μα μήτε και Απόλλων - ήλιος που έβλεπε την Γη «φως φανάρι» δεν ξέρει να του πει τι σχήμα έχει. Τόσο «επιστημονική» είναι η θρησκεία του 12θέου!

Η κατασκευή του σύμπαντος βάση της Ησιόδιας θεογονίας. Περισσότερα για την κατασκευή εδώ.